Оптимизиране на Google Business Profile

Industrial Tattoo & Barber

Визия и описание

При търсене на даден продукт или услуга в Google най-отгоре  излизат така наречените локални резултати. Накратко обяснено, това са обектите с регистрация в Google Maps (Google бизнес профил), които са най-близо до вас и отговарят на вашето търсене.  

 

Но при по-голям брой обекти, които отговарят на търсенето в челните резултати излизат само онези, с най-добре развити и поддържани бизнес профили. Съответно те имат най-много прегледи и най-много нови клиенти.  

Има множество фактори, за да може един бизнес профил да бъде успешен и да се класира в топ резултатите при съответните търсения . Един от най-важните е описанието на обекта и неговите дейности. То трябва да бъде едновременно информативно и изчерпателно, и увлекателно така, че да задържи вниманието на читателя и да го привлече. 

Допълнителна информация

За да изглежда наистина професионален профилът на вашия бизнес, той трябва да показва изчерпателна информация относно работното време, контактната информация, предлаганите услуги и тн. 

 

Статистика и аналитика

При изграждането на един добър Google бизнес профил вие ще имате пълен достъп до цялата статистика за вашия обект в Google. Това включва колко пъти вашият профил е излязал при търсене, при какви ключови думи, колко човека са го разгледали и какви действия са извършили на него (например да поискат упътване до вашия обект или да ви позвънят. 

Снимки и коментари

Качествените и ефектни снимки са един от най-важните елементи във вашият Google профил. Когато някой клиент отвори вашият обект, първото нещо, което ще разгледат са снимките и коментарите на предишни ваши клиенти. Затова е добре снимките да са актуални, професионално направени и подбрани така, че да представят вашият бизнес в най-добра светлина. 

Веднъж след като официално създадете вашият профил в Google всеки един потребител има възможността да остави оценка и коментар за обекта ви. Затова е важно всички малки детайли в поддръжката и оптимизацията на вашия профил да бъдат изпипани, за да може той да работи за вас и да привлича повече и повече нови клиенти. и

TopGoogle Digital Agency
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0